Първоначално публикувано от milev86
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Загрява а няма парно - АР156
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеИ двете тръби трябва да разкачиш. През едната ще надуваш и ще видиш дали въздухът минава лесно през радиатора. Така ако има някакви боклуци ще изпаднат навън и няма да се набият другаде по системата.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеВместо с надуване съм го правил с фуния и вода, през едната наливаш от другата тече, виждаш и дебита хемALFA ROMEO 147 1.9jtd 8v 2006 г.
DAEWOO Matiz 0.8 2000 г.
ВАЗ 21079 1990 г.
Comment
-
Първоначално публикувано от milev86 Покажи съобщениеКъде точно влизат и излизат тези тръби и зор ли е разкачването им?!Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
В какъв смисъл си с летен термостат? За първи път чувам за такова нещо.А до колкото знам, ако термостата е наред и работи както трябва без значение лято или зима трябва като си загрее да държи стрелката на 90 градуса. Това е моето мнение и не парадирам да съм на 100% прав.
Поздрави!Алфа Ромео 147 ТС 1.6 120 к.с. 2001г. "ГИ-Ловато"
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение2 тръби една на няколко сантиметра една от друга по хоризонтала влизат към купето:
...иначе после закачането обратно?!....тънкости при обезвъздушаването?!ALFA ROMEO 147 1.9jtd 8v 2006 г.
DAEWOO Matiz 0.8 2000 г.
ВАЗ 21079 1990 г.
Comment
-
Ако е недостъпно мястото, където двете тръби влизат в купето, могат да се разкачат от системата и от другите им краища, ако е по-лесно. Няма нещо специфично при обезвъздушаването на това радиаторче. Процедирай така както при обезвъздушаването на цялата система.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеАко е недостъпно мястото, където двете тръби влизат в купето, могат да се разкачат от системата и от другите им краища, ако е по-лесно. Няма нещо специфично при обезвъздушаването на това радиаторче. Процедирай така както при обезвъздушаването на цялата система.ALFA ROMEO 147 1.9jtd 8v 2006 г.
DAEWOO Matiz 0.8 2000 г.
ВАЗ 21079 1990 г.
Comment
-
Колата има ли газова уредба, вече с няколко коли съм имал следния проблем.Изпаритея така е свързан че "изяжда" дебита на антифриза.И циркулацията на охл. течност е по-лесна през изпарителя от колкото през парното.Получава се, че на празен ход няма парно.Кажи ми има ли газова или не и ще ти предложа 2 решения.Alfa164 T.S 148++ HP
Alfa156 T.S 144 - коня, ама на хартия.
Comment
-
Първоначално публикувано от alfaracer Покажи съобщениеКолата има ли газова уредба, вече с няколко коли съм имал следния проблем.Изпаритея така е свързан че "изяжда" дебита на антифриза.И циркулацията на охл. течност е по-лесна през изпарителя от колкото през парното.Получава се, че на празен ход няма парно.Кажи ми има ли газова или не и ще ти предложа 2 решения.ALFA ROMEO 147 1.9jtd 8v 2006 г.
DAEWOO Matiz 0.8 2000 г.
ВАЗ 21079 1990 г.
Comment
-
Първоначално публикувано от milev86 Покажи съобщениеКолега, колата няма инсталирана газова уредба.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от myato Покажи съобщениеТогава разкачваш маркучите и с един маркуч вързан на чешмата, с не много висоно налягане вкарваш вода в изходящия край на радиаторчето, докато от другия край потече чиста вода. После закачаш маркучите. Палиш колата с пуснато на макс. парно и доливаш концентрат, като отвори термостата. Всичко това на отворен разширителен съд.
Само да попитам...откъде на къде влиза и излиза течността в радиаторчето?...от десния (шофьорската страна) към левия маркуч (навигаторското място) или обратно?! Благодаря!ALFA ROMEO 147 1.9jtd 8v 2006 г.
DAEWOO Matiz 0.8 2000 г.
ВАЗ 21079 1990 г.
Comment
-
Първоначално публикувано от milev86 Покажи съобщениеБлагодаря, колега! Ще го направя!
Само да попитам...откъде на къде влиза и излиза течността в радиаторчето?...от десния (шофьорската страна) към левия маркуч (навигаторското място) или обратно?! Благодаря!
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
Comment